Skip to content

Renovlies behang


Renovlies wordt vaak gebruikt in plaats van stucwerk. Het is goedkoper dan stucen en geeft een naadloos resultaat. De specialisten van Signatuur Wonen helpen jou graag om jouw woning of bedrijf te voorzien van renovlies.

Wil je meer weten over wat renovlies is, hoe het gebruikt kan worden en of het geschikt is voor jouw woning of bedrijf? Lees dan hieronder meer.

Wat is renovlies behang?

Renovlies (renovatievlies) is een speciaal behang dat bestaat uit papier en polyester vezels. Het behang wordt vaak gebruikt voor het behandelen van muren in renovatie- en nieuwbouwwoningen. In de basis wordt het vaak gebruikt als vervanging van stucwerk, maar het is niet volledig te vergelijken. Renovlies is doorgaans wel een stuk goedkoper dan het stucen van muren. Het renovlies behang is stevig en wordt na aanbrengen vaak nog afgewerkt met een of twee lagen muurverf.

Kan ik renovlies behang zelf aanbrengen?

Vaak wordt gezegd dat deze klus ook door de bewoner zelf uit te voeren is, maar dit is toch iets complexer dan gedacht. Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op het eindresultaat. Denk hierbij aan de kwaliteit van het renovlies, de kwaliteit van de verf, maar ook zeker de kwaliteit van de gebruikte materialen. Het aanbrengen van renovlies is te doen, maar een straks en naadloos eindresultaat creëren is lastig. Bij Signatuur Wonen werken wij met materialen van hoge kwaliteit.

Renovlies behang laten aanbrengen in Gorinchem en omgeving

De specialist van Signatuur Wonen zorgt voor een strakke afwerking van uw wanden door gebruik te maken van renovlies behang. 
Daarnaast gaan wij verder dan alleen het aanbrengen van het behang, omdat wij een compleet eindresultaat voor jou opleveren. Hierbij kun je denken aan een nacontrole, het afkitten van de randen en het aanbrengen van sauslagen.

Signatuur Wonen brengt renovlies aan in Gorinchem en omgeving.

Wat zit allemaal in de prijs inbegrepen?

  • Alle betreffende wanden worden glad opgeschuurd.
  • De wanden worden voorgestreken met een kwalitatieve primer.
  • Het renovlies behang wordt aangebracht.
  • Nacontrole op oneffenheden en naden, waar nodig direct hersteld.
  • Afkitten van alle hoeken, zoals bij het plafond.
  • Aanbrengen van een basislaag muurverf in een kleur naar keuze.
  • Afwerking van de muren met een tweede laag muurverf.

Vraag een vrijblijvende offerte aan


Veelgestelde vragen over renovlies

Is renovlies goedkoper dan stucen?

Ja, normaal gezien wel. Renovlies is gemiddeld genomen relatief veel goedkoper dan het laten stucen van een muur met hetzelfde oppervlak. Echter, dit verschilt natuurlijk wel per aanbieder.

Werkt renovlies sneller dan stucen?

Renovlies werkt een heel stuk sneller dan stucen. Het aanbrengen van stucwerk duurt al langer, maar het grote verschil zit in de droogtijd. Stucwerk heeft een vrij lange tijd (1-2 weken) nodig om te drogen, waarbij renovlies vrijwel direct overschilderbaar is.

Kan renovlies behang op elke ondergrond?

Het is niet zo dat renovlies op ieder type ondergrond kan. Ondergronden als sierpleister, stucwerk met daarin een structuur, MDF platen en houtwerk zijn niet geschikt voor renovlies. Om het beste resultaat te garanderen, wordt het gebruik van renovlies aangeraden op stucwerk zonder structuur, behangklare wanden en wanden met slechts kleine oneffenheden.

Is renovlies op een plafond mogelijk?

Het gebruik van renovlies op een plafond raden wij om verschillende redenen af. Zo hebben plafonds vaak een structuur, waardoor het aanbrengen van renovlies geen gegarandeerd straks resultaat geeft. Daarnaast is de precieze manier van werken die hierbij komt kijken, lastig uit te voeren op een plafond.

Is schade aan renovlies behang te herstellen?

Het nadeel van renovlies behang, is dat eventuele schade lastig te herstellen is. Aan de andere kant is het voordeel, dat het weer minder snel beschadigd dan stucwerk.

Bekijk onze klussen

Signatuur Wonen is meer dan alleen een schilder in Gorinchem. Naast het schilderwerk kun je namelijk ook bij ons terecht voor houtrot reparaties, het zetten van glas, timmerwerkzaamheden en nog veel meer.