Overslaan naar inhoud

Renovlies behang


Renovlies geeft hetzelfde strakke resultaat als stucwerk, maar kan gemakkelijker worden gebruikt in woningen die gevoelig zijn voor scheuren. Daarbij kunt u denken aan oude panden, maar ook juist aan nieuwbouwwoningen die aanvankelijk nog veel vocht bevatten én waarbij de muren nog wat werken.

Bij Signatuur Wonen bent u aan het juiste adres om vliesbehang te laten aanbrengen door een specialist! We vertellen u graag meer over de eigenschappen en toepassingen van renovlies en of dit geschikt is voor uw woning of bedrijf.

 

renovlies-behang-laten-plakker

Wat is renovlies behang?

Renovlies, ook wel renovatievlies, is speciaal behang dat bestaat uit papier en polyestervezels. Dit vliesbehang is de ideale oplossing voor strakke muren. Het is sterk, geeft een naadloos resultaat, is snel aan te brengen en doorgaans goedkoper dan stucwerk. Het is de perfecte oplossing voor oude panden én voor nieuwbouwwoningen, omdat er geen scheuren in komen als de muur werkt. Na het aanbrengen wordt renovlies vaak afgewerkt met één of twee lagen muurverf.

Kan ik renovlies behang zelf aanbrengen?

Het zelf aanbrengen van renovlies is mogelijk, maar onze ervaring is dat een strak en naadloos eindresultaat creëren complexer is dan verwacht.  Door onze jarenlange expertise weten wij als geen ander hoe de muur voorbehandeld moet worden, welke materialen gebruikt moeten worden en hoe het behang tenslotte afgewerkt moet worden om te komen tot een écht strak resultaat.  

renovlies-trapgat

Renovlies behang laten aanbrengen in Sleeuwijk en omgeving

Signatuur Wonen gaat verder dan alleen behangen van uw muren met vliesbehang; wij leveren een compleet eindresultaat op. Onze werkwijze is als volgt:

 • Alle betreffende wanden worden glad opgeschuurd.
 • De wanden worden voorgestreken met een kwalitatieve primer.
 • Het renovlies behang wordt aangebracht.
 • Nacontrole op oneffenheden en naden, waar nodig herstellen we die direct.
 • Afkitten van alle hoeken, zoals bij het plafond.
 • Aanbrengen van een basislaag muurverf in een kleur naar keuze.
 • Afwerking van de muren met een tweede laag muurverf.

Waarom een behanger van Signatuur?

 • Eerlijke en open werkwijze;
 • Persoonlijk advies voor behang- en kleurkeuze;
 • Behang- en schildersbedrijf met vijftien jaar ervaring;
 • Geen onverwachte kosten en duidelijke prijsafspraken.

Op zoek naar een totaaloplossing?

Wij ontzorgen u graag met onze totaaloplossing! U kunt niet alleen voor behangservice bij ons terecht; wij kunnen ook werkzaamheden zoals houtrotreparatie, glas zetten, schilderen, timmerwerkzaamheden en stoffering voor u verzorgen. Door verschillende projecten bij de specialisten van Signatuur Wonen onder te brengen zijn de werkzaamheden altijd perfect op elkaar afgestemd en heeft u maar één aanspreekpunt. Handig! 

 

Veelgestelde vragen over renovlies

Is renovlies goedkoper dan stucen?

Renovlies is vaak een stuk goedkoper dan stucwerk. Dat komt doordat het behang door onze specialisten snel aangebracht kan worden en er geen rekening gehouden hoeft te worden met droogtijd, zoals bij stucwerk wel het geval is. 

Werkt renovlies sneller dan stucen?

Het aanbrengen van renovlies gaat sneller dan stucen. Het aanbrengen van stucwerk duurt al langer, maar het grote verschil zit in de droogtijd. Stucwerk heeft een vrij lange tijd (1-2 weken) nodig om te drogen, tewijl renovlies vrijwel direct overschilderbaar is.

Kan renovlies behang op elke ondergrond?

Renovlies kan niet op alle ondergronden worden aangebracht. Zo zijn ondergronden als sierpleister, stucwerk met daarin een structuur, MDF platen en houtwerk niet geschikt voor renovlies.

Om het beste resultaat te garanderen, wordt het gebruik van renovlies aangeraden op stucwerk zonder structuur, behangklare wanden en wanden met slechts kleine oneffenheden.

Is renovlies op een plafond mogelijk?

Het gebruik van renovlies op een plafond raden wij om verschillende redenen af. Zo hebben plafonds vaak een structuur, waardoor het aanbrengen van renovlies geen gegarandeerd strak resultaat geeft. Daarnaast is de precieze manier van werken die hierbij komt kijken, lastig uit te voeren op een plafond.

Is schade aan renovlies behang te herstellen?

Renovlies behang is sterk en kan tegen een stootje. Het beschadigt minder snel dan stucwerk. Een nadeel is echter wel dat als het behang toch beschadigt, dit lastig te herstellen is. 

"Prettig geholpen en een aantal goede adviezen gekregen."
Arie de Ruijter (via Google reviews)
"Prima zaak, goed advies, eerlijkheid. Goed behangwerk geleverd, was zeer bewerkelijk. Hard werkende eigenaar."
Jan Aanen (via Google reviews)
"Goed advies, meedenkend en pracht kwaliteit geleverd."
Linda Van Oort (via Google reviews)

Kom naar onze
winkel
of neem contact op


Op afspraak komen we ook
graag bij u langs!


Offerte
voor renovlies behang aanvragen